Inloggen Registreren

Op 21 maart staan de verkiezingen voor de deur. Met het oog op de grote aandacht voor fictieve berichtgeving, zal er in de verslaggeving extra nadruk komen te liggen op fact checking. Daarom starten we begin maart, drie weken voorafgaand aan de verkiezingen met het project kiesfeiten, waarbij we de inwoners van de steden Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven een zo divers mogelijk nieuwsaanbod willen brengen. Dit nieuws vullen we aan met bijdrages van onafhankelijke experts op verschillende thema's zoals gezondheid, economie, duurzaamheid, mobiliteit, ethiek, veiligheid of stadsontwikkeling.

Onze redactie zal via de website kiesfeiten ook de bestaande berichten voortdurend ‘monitoren om te verkennen waar aanvullende expertise van dienst kan zijn. De feedback van ons expertpanel wordt gestuurd naar de redacties en journalisten van het betreffende artikel, die uiteraard zelf mogen bepalen of ze deze feedback willen inzetten. Hiermee willen we een positieve bijdrage leveren bij de informatievoorziening rondom de verkiezingen. 

De site levert tevens een bijdrage aan een onderzoek rondom het voorkomen van 'fakenieuws' waarvoor we met ons team een subsidie ontvingen van DNI newsfund van Google en SIDN fonds.

Mochten er vragen zijn dan kun je die vragen via ons contactformulier of mailen aan info@capada.nl

Team Blockchain as afactchecker

Van links naar rechts: Remco van Riet, Danielle Arets, Thomas Koes en Martijn Rademakers