Inloggen Registreren

Artikel: Verkeersminister terug op de Uithof, bereikbaarheid Science Park heeft verbetering nodig.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Verkeer heeft het vandaag met eigen ogen gezien: de bereikbaarheid van het Utrecht Science Park heeft dringend verbetering nodig. "Het is hier ontzettend veranderd en de uitdagingen op het gebied van verkeer zijn dus ook anders", zei ze bij een bezoek aan het universiteitsgebied, tegen RTV Utrecht. Van Nieuwenhuizen was daar op uitnodiging van haar partij. Ze studeerde ooit zelf op de Uithof. Van 1981 tot 1987 deed ze sociale geografie aan de Universiteit Utrecht. ''Ik woonde in de stad, dus ik kwam eigenlijk altijd met het fietsje'', vertelde de VVD-minister. Maar dat wil niet zeggen dat de overvolle bussen van lijn 12 helemaal onbekend zijn voor de bewindsvrouw. ''Mijn oudste zoon studeert hier nu. Het is enorm druk. Op zich is dat een teken dat het goed draait en een dynamisch gebied is, maar het brengt veel verkeer met zich mee.

Metadata
Verkeersminister terug op de Uithof: ''Zelf kwam ik altijd op het fietsje''
- www.rtvutrecht.nl / redactie
Stad: Utrecht

Comments (1)

 1. Bas Hendriksen:
  Expert
  18-03-2018 11:32

  Bij het lezen van dit artikel blijf ik met één vraag zitten: welke bereikbaarheidsmaatregelen heeft de minister voor ogen? Bij een VVD-politicus wordt al snel aan automaatregelen gedacht, maar pal naast het wellicht grootste autoknelpunt van nederland (knoop A27-A28) ligt dat niet voor de hand.
  Momenteel worden de eerste proefritten met de sneltram verreden, die De uithof via Utrecht CS met Nieuwegein en Ijsselstein verbindt. Doelt ze daar op? Of doelt ze op het doortrekken naar bijvoorbeeld Zeist, zodat de Ov-verbinding Uithgof-Zeist verbeterd wordt en mogelijk zorgt voor een afname van autoverkeer op die verbinding. Immers, de helft van het autoverkeer op de Ring Utrecht is lokaal verkeer, dus dergelijke verbindingen kunnen in belangrijke mate bijdragen aan het verminderen van de filedruk. Hetzelfde geldt voor een goede fietsverbinding tussen uithof en Zeist.
  Kortom, ik ben benieuwd naar de betreffende maatregelen, nu moet ik ze helaas zelf invullen...

Toegestaande tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: